Vägglöss...



Eftersom man har blivit angripen av dessa ack så irriterande små rackare tänkte jag uppdatera lite grann om statusen i mitt s.k luskrig, delvis för egen skull men också ifall det är någon där ute som funderar på hur ett händelseförlopp för ett angrepp ser ut.

Det började med semester och jag drar troligtvis med mig en krabat hem i väskan som väl hemma igen hoppar ut i det fria med tankarna "Yes, äntligen fri!". Den lille krabaten hinner nog bara ta sig en snabb titt runt i lägenheten  innan sinnesbilden har blivit helt annorlunda, "Usch, vilket nedköp, lurad på konfekten". Nåväl, han är här och det är då det hela börjar.

I början märker man inte mycket, det är väl antagligen nu som vår lille vän springer runt och letar temperaturskillnader i golvlister och provsmakar gamla hudlossningar från sängbotten, åh en nordsluttning, 4:a solar. Efter ett tag då han har ettablerat sitt lilla favorit krypin så ska det ätas, och det är ju naturligtvis undertecknad själv som är huvudrätten.

Man hittar något konstigt bett på foten som kliar som satan, men man vet så klart inte vad det är för något, myggbett, eksem, allergi, eller kanske foten håller på att ruttna?

Sen åker man bort en vecka och kommer hem igen, och då vet jag inte om det har varit party eller något hemma för då hittar man helt plötsligt 10-20 stycken i örngottet som mådde rätt bra. Dom hade gottat i sig ordentligt, dom var i alla möjliga former ska ni veta, både smala tjocka beniga och feta - som Cornelis hade sagt.

Nåväl, tvättat allt som som har med sängkläder att göra. Idag har Nomore varit här och sprayat medel överallt i sovrummet. Tydligen ska jag sova där i 14 dar och sedan kommer han tillbaka, om jag fortfarande lever då så att säga.

Kul notis om killen som kom in och sprayade. Först och främst så hade han åkt 11 mil enkel resa, och han var klar och ute ur lägenheten redan efter 4 minuter (jag har fan haft dörrförsäljare som fått mer tid än han). Men han var snabb effektiv, in och sprayade, pang pang , lycka till, och sen pinade han iväg. Det hela kändes som att min effektiva städtid på tisdagen (8 timmar) kontra hans användnings tid på onsdagen (4min) var lite väl EV minus.

Jag har räknat på det...

<B>= (1/1) (-480) + (1/2) (+4)
<B>= -480 + (2)
<B>= -478

Min EV städning ligger alltså på minus 478 i antal minuter kontra den korta spraytid som det tog killen. Men vänder man på steken i stället och kollar EV´t för sprayningen istället för städningen blir det andra bullar.

Jag har räknat på det också...

<B>= (1/2) (+480) + (1/2) (+4)
<B>= 240 + (2)
<B>= 242

Då är jag helt plötsligt på +EV om man tänker sig att sprayningen ger ett lyckat resultat hälften av gångerna! Sen kan ju 242 minuter vara värt olika mycket beroende på situation.


Som slutkläm kan jag meddela att Nomore-killen såg mer ut som att han spelade kontrabas i något bluegrass band, om någon blir glad av det. Skulle jag förklara hur han såg ut så blir det Robert Patrick från Terminator 2 goes rockabilly. Då vet ni det också.

Fas 1 avklarad alltså.

/Neo

RSS 2.0