Dagens sko

Nu hade jag inte tänkt att förvandla den här bloggen till en modeblogg, men vissa pärlor måste man bara visa att man besitter, så enkelt är det.



En bild säger ju mer än tusen ord. En helt fantastisk sko som har allt! Design, form, komfort. Den har till och med inbyggd airkondition i form av små små lufthål.



Det går knappt att beskriva passformen, aerodynamiken och stabiliteten i den här exelenta skon. Den ligger som ett strykjärn i 180 på autobahn skulle man kunna säga. Man måste helt enkelt prova den får att förstå hur enorm den egentligen är.



Till och med greppet är fantastiskt. Man kan praktiskt taget höra hur skon skriker ut sitt allra våldsammaste "gneeeek" då den hugger tag som en nyvässad yxa i golvet. Det är knappt man kan se hur innersulan blygt kikar fram på undersidan av denna kult sko.

Jag börjar budgivningen lika blygt på 10:-, lämna bud i kommentarfältet! En minst lika fin vänster doja följer så klart med på köpet! 100% av försäljningen går till Mammas operation så klart!

/Neo

Tomten, Z och Jag (Uteservering, eller kronan som försvann)

 


Solen sken på oss där vi satt i gräset i högalidsparken denna sommardag.

Av någon anledning hade ingen av oss tagit med sig mat och dryck så när vi hade suttit där ett tag i solskenet började magarna klaga.

Så vi bestämde att vi skulle gå till en närbelägen restaurang som hade uteservering.

Apropå 3 stycken som ska käka på restaurang, säger Z helt plötsligt, nu ska ni få höra, och så börjar han att berätta.

 

Det här utspelade sig för länge sedan, det var 3 snubbar som skulle käka på restaurang och det gjorde dom.

Notan gick på 30 kr och dom här snubbarna skulle betala var och en för sig, så dom betalade alltså 10kr var.

Men sen kom kyparen tillbaka och då visade sig att dom hade räknat fel, summan för mat och dryck skulle vara 25kr och inte 30kr, så kyparen gav dom 5kr tillbaka.

Nu var det inte så lätt att dela 5kr på tre man, så snubbarna kom fram till att dom tar 1kr var vilket blir 3kr och så ger dom kyparen 2kr i dricks.

Så fick det bli. Nu till underligheterna.

 

Snubbarna betalade 10kr var, dom fick tillbaka en varsin krona, 10-1=9, alltså har dom betalat 9 kr var, 3*9kr= 27kr och så fick ju kyparen 2kr i dricks, 27+2=29kr.

Var har den sista kronan tagit vägen?

Under tiden vi funderade på det så serverades våran mat, och jag satt och funderade om vi hade tillräckligt med växel för att dela notan på tre.

 

/Svenne


Tomten, Z och Jag (Tandberg, eller vem lurar vem?)

Då satt vi här igen och mindes oss tillbaka till en svunnen tid. Anledningen till att vi satt här på bänken i Högalidsparken är att vi har många barn och ungdomsår gemensamt i dom här områdena på söder i Stockholm.
I vuxen ålder har vi däremot varit utspridda lite här och där, men vi har hela tiden hållit kontakten.

Samtidigt som han svepte en stor mugg kaffe och hade halva munnen full med ostmacka sa Tomten, läste ni det där om köttfärsen som stod i tidningarna för en tid sedan, när journalisten gillrade en fälla och gjorde en liten märkning på köttfärspaketen, och återkom dagen därpå för att se om dom hittade några paket med märkning på, vilket de gjorde och det blev ett himla liv.
Nu finns det knappt en butik som styckar och maler kött själva, allt är fabrikspackat.
Vilka Fegisar!
Tomten fortsätter att mala på mellan tuggorna på ytterliggare ett gäng ostmackor.

Jag jobbade i butik för många år sedan, det var på den tiden man sålde kött bakom disk och styckade köttet på plats, det hände lite konstiga saker på den tiden också, fast det var inte fegt förstås.

Jo så här var det, det var lördag och klockan började närma sig ett, med andra ord stängningsdags, söndagarna var stängt,och man började se en härlig helg framför sig.
Då händer det som brukar hända varje lördag vid stängning, tandberg kommer in i butiken en sekund i ett, som hon alltid brukade göra.
Tandberg var en gumma som kom varje lördag och handlade 1 kg potatis och kotletter eller karré' på slaget 1sekund i ett. Hon gick direkt till potatisen där hon stod och grävde i 35 minuter, dom bästa ligger säkert underst. Sedan kom hon till mig, där jag stod bakom den manuella köttdisken. Jag visste precis vad som skulle ske, jag hade ju jobbat ett antal lördagar förut, och det är precis samma visa varje lördag. Tandberg var ett namn vi hade hittat på, och det berodde på att gumman hade endast en framtand. Där stod hon nu och blottade framtanden och sa, jag ska ha 1Kg karré', den var det ju extrapris på den här veckan.

Nu gällde det att tänka till om man ville komma hem innan helgen var slut, som sagt 35 minuter för 1 kg potatis,så hur många timmar ska då inte det här ta. Det fanns bara en bit karré' kvar så jag tog upp och visade den för henne. Nää den var ju så fet och så var det så mycket ben, har du ingen bättre sade hon. Nu var ju grejen den att det var den sista biten vi hade kvar, vad göra? Det är helg och jag ville hem, så jag fick en ide', vänta jag ska titta om vi har någon finare bit på lager sa jag fast jag visste att vi inte hade någon mer karre' där, jag vände på köttbiten gick ut till Tandberg med samma bit,visade upp den och sa, men den här då, den är väl fin. Tandberg visade upp sitt finaste leende och sa, ja den var jättefin, Jag tar båda.

/Svenne 


Extrem överlevnad 2.1

Ett inlägg från dagboken beträffande min datorfria dag.

Svetten rinner ner från pannan, det är tungt att andas, och jag vet snart inte vart jag ska ta vägen. Skakningarna blir allt värre och värre och jag undrar hur länge jag egentligen kommer att kunna hålla ut. Vad har jag gett mig in på? Hur kunde jag komma på något sånt här? 24 timmar utan dator, och utan internet, vad fan tänkte jag på egentligen? Åter igen kickar skakningarna in och mina ögonvitor rullar mot taket. Det är kallt, det är varmt, det är mörkt, och framför allt, det är trååååkigt. Klockan är 00.04.

/Neo

Tomten, Z och Jag.

Det är torsdag och klockan är strax efter sju på kvällen, det duggar lite grann där vi sitter på en parkbänk i högalidsparken på söder.
Vi brukar träffas där varje torsdag oavsett väder och vind, en ren slump som blev till en tradition.
Det har blivit många torsdagar där nu och som sagt, denna torsdag är inget undantag. Vi har alltid med oss mat och dryck, sedan börjar vi småprata om veckan som har gått, om det har hänt någonting speciellt, ofta brukar det leda till att någon blir påmind om någon händelse som man har varit med om tidigare som kanske var lite speciell, och stack ut från det vardagliga lunket.

Det är dom berättelserna vi tänkte dela med oss av under den här rubriken.

Lite kort bara, Tomten är stor rödhårig och har skägg, därav smeknamnet.
Z är väl hans motpol, en liten kort rackare som förmodligen skulle ha vunnit VM i snarkning, om det fanns ett sådant, så ni förstår väl varför han kallas Z.
Och sedan är det jag som är någonting mitt i mellan.
Alla är vi 40+, men vi har varit yngre.

Så nu vet ni det.

Fortsättning följer!

 /Svenne


Snart smäller det!



Den datorfria dagen är snart ett faktum, och jag sitter i stundo och super i mig dom absolut sista lilla megabajs jag kan få tag på. Jag multitablar just nu 18 stycken internetsidor med diverse innehåll, allt från aftonbladets bästa skvallersidor till youtubes finaste frosseri videos. Man kan väl säga att jag hoppas på en överdosering där jag hamnar i dvala och så ledes slipper genomlida lördagens abstinens frossa.

Jag har också ringt syrran 14 ggr nu för att verkligen bekräfta att vi verkligen inte går över till vintertid i natt, med hopp om att få surfa en extra timme ikväll. Men ack, det sket sig. Jag har fått det bekräftat och undertecknat i 3 exemplar, fram och baksida.

Det ska tydligen också vara på papperet att jag är sjuk i huvudet, men det vill jag vare sig bekräfta eller demenetera.

Jag kommer som sagt att föra dagbok över min extrema lördag, och den kommer upp nu på söndag. Jag har valt att rubricera den med titeln "Extrem överlevnad 2.1".

I see you on the flip side!

/Neo

Beroende (på vem man frågar)

Beroende kan man ha eller vara på många olika saker här i världen.

Oftast om man frågor någon, är du beroende av någonting? Så svarar dom flesta nej eller på sin höjd erkänner kaffeberoende efter stora påtryckningar och 8 koppar senare. 
Däremot så känner folk oftast någon som är beroende. Du vet, jag har en polare vars syrra gick i samma klass som en kille, hans fasters hund var beroende av taxfree sprit, det är vad jag har hört alltså.

Om man bara tittar i Sverige så är jag helt övertygad att merparten av alla svenskar är beroende.
Tänk om man skulle kunna testa en riktig abstinenshöjare genom att förbjuda och se till att det inte går att få tag på eller använda vissa saker. Jag tänker på TV, telefoni i alla former och Gud förbjude, datorer och internet. Då är det inte bara Neo som sitter i ett hörn och slår på bongotrumman och hoppas att teknisk support har elefantöron.

/Svenne

 


Datorfri dag!

Datoranvändning börjar bli en alldeles för stor del av vardagen, och är ett stort beroende framkallande element som inte många tänker på.

Efter att ha analyserat situationen noggrant (tänkt till för en sekund) så kom jag fram till att jag efter helt eget beslut (jag förlorade ett vad) skall ha en helt datorfri dag (under några timmar). Denna ack så konstiga men kanske inte så märkvärdiga konstellation kommer att äga rum nu på lördag den 28/8, och hur vida jag överlever till söndag återstår att se.

Det enda jag kan säga är att jag under veckan kommer att överkonsumera min internetsurfning till 2 000%, allt för att ens vara i närheten av att kunna överleva lördagens tunga abstinens ryckningar. Det kommer alltså i princip bli Dator SM på nosebleed nivå hela veckan lång, fram till och med fredag kväll.

Jag kommer så klart att hålla er väl uppdaterad hur mitt dagliga projekt fortlöper, dock inte via dator på grund av det rådande förbudet, utan då i stället via fax. Så vänligen skicka in ert faxnummer i god tid innan tolvslaget natten mot lördag om ni vill hålla er uppdaterad om själva händelseförloppet IRL.

Det kommer även finnas möjlighet till att avlyssna min bongotrumma som jag slår ut mina meddelanden på var annan timme, men där är ju som ni känner till räckvidden tämligen begränsad, och ska vi vara helt ärliga med varandra så ser ju då nästan alla andra metoder i jämförelse med fax bara dumma ut.

Önska mig gärna lycka till!

/Neo


Vägarbete



Sommaren är en bra årstid för en bilburen då det oftast är bra väglag och mindre rusningstrafik, om det inte vore för alla dessa vägarbeten.
Eftersom det är mindre trafik i städerna och mer trafik på landsvägar sommartid så är det ju en förträfflig ide att lägga merparten av all vägarbete på landsvägar under denna period.
Jag vet inte hur planerarna tänker, kanske något i stil med, nu när hälften av oss har semester och kan ut och resa i landet varför ska vi andra behöva vara kvar i stan. Och om vi sätter igång med alla vägar samtidigt så blir det säkert klart till våran egna bilsemester om fyra veckor, vilket det kanske hade kunnat bli om det inte hade varit för att hälften av vägarbetarna var på semester. 
Tänkte inte på det.

/Svenne

 


Sjukvård i urskogarna...

Roligt att se hur sjukvården fungerar i landet, speciellt i ett avbefolkat Norrland.

För några år sedan drabbades jag av sorkpest och var illa där an. Jag bestämde mig efter en vecka sjuk att krypa upp på vårdcentralen då dom öppnar. Sagt och gjort står jag där som ett fån och ringer på luckan, och efter ett tag så kommer det också en tant som öppnar luckan. Följande konversation utspelar sig då.

- Vad gäller saken?

- Jo, jag mår ganska dåligt, så jag skulle behöva träffa en läkare. (Som den Norrlänning man är betonade man så klart också det hela med "om det går bra".

- Har du beställt tid?

-
Nej, måste man göra det?

- Ja, det måste du.

-
Ok, kan jag beställa tid med dig nu då?

- Nej, du måste ringa in och beställa tid.

-
Jaha, men eftersom jag ändå är här nu, kan jag inte beställa tid här?

- Nej, det finns ett speciellt nummer du måste ringa in och beställa tid på.

-
Jaha, vilket nummer är det då?

Efter det fick jag numret av tanten, och eftersom jag ändå hade mobilen med mig så tänkte jag att jag ringer dom på en gång så får jag det hela överstökat, och med lite flyt också kanske får en tid på en gång med tanke på att...det inte var någon annan än jag där, helt enkelt.

Jag slår numret i mobilen och döm om min förvåning då det ringer bakom luckan där samma tant sitter. Hon lyfter luren direkt varpå jag mitt i mot henne i luckan svarar från mobilen:

- Jag skulle vilja beställa en tid...

Sjukvården är fantastisk ibland.

/Neo



I väntans tider

Var god dröj, vi tar strax i mot ditt samtal! Vad är strax? Hur långt är strax? Hur brett är strax? Det spelar ingen roll hur länge du har suttit och väntat, 5 minuter, 20 minuter eller dryga timman, vi tar strax emot ditt samtal. Jag tror jag lägger på, måste jobba imorgon. Jag vet inte om dom andra varianterna är bättre. Du är nu nr 38 i kön, vi tar emot ditt samtal så fort vi kan. Hur fort kan dom? Är en timma fort eller sakta?


Om någon springer 100m på 10 sekunder så tycker nog dom flesta att han springer fort, men om han springer samma sträcka på 35 minuter är nog alla överens om att det inte var fort och att den sistnämnda om vi ska vara ärliga är en usel löpare.

Med andra ord är dom företag som inte kan besvara sina kunder snabbt, usla på kundbemötande.

Men det finns en genväg ibland, du låtsas att du ska köpa något och så blir du kopplad till en annan avdelning, förmodligen lunchrummet där alla sitter.
På 8 sekunder blankt svarar dom, världsrekord, jag blir överrumplad och kommer inte i håg mitt ärende så jag ber dom att koppla mig tillbaka för situationen kändes så ovan.

Du är nu nr 49 och du behåller din plats i kön, härligt, tillbaka till kända marker och jag får behålla platsen också.

/Svenne

 


Ibland läser man helt enkelt fel...

Jag betraktar ju mig själv som ganska bra när det kommer till just läsning. Man ser ganska tydligt mönster och gör ofta väldigt bra bedömningar av de aktuella situationerna. Men igår läste jag faktiskt helt fel ska jag erkänna.

Aftonbladets löpsedel.

Jag trodde det stod "Psykfall skapar problem i skåne". Det skulle tydligen vara skyfall, inte psykfall. Hur skulle jag kunna veta det, dom har ju nog problem där nere.

/Neo

Underliga är Herrens vägar!

Åkte till kalkstens Hawaii för ett antal år sedan och firade av sommaren i Visby.

När jag var där så blev det lite ändrade planer och jag var tvungen att åka hem tidigare än planerat, båt blev aldrig aktuellt för hemresan för det var bråttom hemåt, så flyg fick det bli. Väl framme vid flygplatsen fick man stå i en kö som var lika lång som Pajalas 1 Maj tåg, ända fördelen var väl att det inte luktade hembänt.

Till slut kom jag på ett plan som sista man.

 

Nu till underligheterna, när jag står och väntar på bagaget i Stockholm så ser jag killen som stod bakom mig i kön i Visby.

Som sagt, jag var den som steg på planet sist och INGEN klev på planet efter mig, och den här snubben var kvar i Visby när planet lyfte, men likväl så står snubben bakom mig här också. Hur gick det till? När jag frågade honom var han bara tyst och log.

/Svenne


Shake it...



Jag har ett beroende, och det är inte ett spelberoende konstigt nog. Jag köper aldrig trisslotter och jag kan inte minnas att jag köpt en enda trisslott till mig själv i hel mitt liv faktiskt. Jag har aldrig spelat på lotto heller för den delen. Jag har satt en slant på stryktipset någon gång, men det är det närmsta jag kommer i den kategorin.

Det jag trodde skulle hända var att man skulle börja känna ett beroende av poker, men inte ens där känner jag något som skulle få mig att känna att jag måste spela.

Däremot kan jag lugnt erkänna att jag är en riktig Youtube hora. Om dom helt plötsligt skulle börja med en  betaltjänst i stället för en gratistjänst så skulle det inte ta lång tid innan det skulle klia som aset i youtube tarmen, och Mastercardet skulle åka fram snabbare än någon hinner säga; "vem var det som kasta?".

Ja visst, jag är riktigt youtube torsk alltså. Spelar ingen roll hur tidigt jag börjar jobba morgonen efter, jag kan sitta uppe hela natten ändå och titta på alla möjliga konstiga videos. Det är allt från dansande uttrar till katter som spelar piano och folk som ramlar och slår sig på alla möjliga konstiga ställen. Det är som en enda stor karusell som inte vill sluta att gå. Tittar man på ett roligt klipp ligger det naturligtvis ett annat klipp i rullistan bredvid som ser intressant ut. Klart som korvspad att man ska klicka på den för jag menar, en ekorre som simmar omkring i grädde har man ju aldrig sett förut, det kan man ju inte missa.

Ja, jag erkänner. Jag är riktigt beroende av detta, och måste försöka få ner min Youtube konsumtion till normal dos. Typ en 2-3 timmar per dag borde väl vara normalt, eller? Då har man ju kapat en bråkdel av den nuvarande dagliga dosen i alla fall.

Ett varningens finger höjs också till dig som just nu desperat försöker hitta en simmande ekorre i en gräddbalja. Akta dig.

/Neo

RSS 2.0