Kanske ringa betydelse

Satt och funderade lite på hur saker och ting har förändrats genom åren. Var det bättre förr?
Mitt svar på den frågan blir ett bestämt nja. I dagens moderna samhälle har varenda människa en mobiltelefon, förr fanns telefonkioskerna.

Så jag ska jämföra för och nackdelar mellan mobilen och kiosken för att komma fram till vilken som är bäst. Om man börjar med tillgänglighet kan man väl säga att mobilen vinner klart om man inte bodde i en telefonkiosk på den tiden. Mobilen är ju också betydligt lättare att ta med sig. Taskigt väder, tja vad säger man, mobilen skyddar inte mot nederbörd utan behöver väl snarare skyddas, av en telefonkiosk kanske.
Tittar man på ekonomin så finns det en klar vinnare, telefonkiosken, betydligt billigare att ringa, både från och till, det fanns också en annan klar ekonomisk fördel med kiosken och det var att man kunde hitta pengar under gallret som verkade som golv, så man kunde gå plus på sitt ringande förr.

Vinnare blev alltså Telefonkiosken.
Kan någon svara, måste sluta,Hej!

/Svenne


Bakom fasaden...

Som nämnt i tidigare inlägg är det nyhetstorka just nu och det dröjer väl inte länge föränn vi har ytterliga nyheter där det antingen regnar för mycket, för lite, för ofta eller något kommer för sent, ett flyg eller varför inte ett tåg kanske.

Så för att bryta nyhetsmönster tänkte jag berätta lite grand hur det egentligen ser ut bakom fasaden av denna enorma nyhetsgigant som alltid verkar lyckas hamna i blåsväder på något underligt vis. Jag pratar så klart om vårt kära SJ.

Nu jobbar jag på SJ och har gjort det under en längre tid också, så jag har ju en hel del koll på vad som händer i företaget och hur vi jobbar.


En 14 årig pojke skulle åka tåg själv från Sundsvall till Malmö med ett tågbyte i Stockholm. I Stockholm kommer han bort sig totalt och missar sin anslutning med nattåget mot Malmö, som också är sista tåget. Klockan är nu strax efter 22.00 och det finns ingen hjälp att få på stationen och föräldrarna sitter i Malmö helt hjälplösa. Det är då pappan till pojken ringer SJs växel, och denna gång är det jag som svarar. Det ni kommer att läsa nu är ingenting som ni någonsin kommer att läsa i en dagstidning eller ens normalt sett kommer att höra talas om, bara det ger väl en inblick i hur insnöad alla nyhetsinstanser är och hur hela media samhället fungerar i sig.

Situationen är glasklar för mig. 14 årig pojke fast i Stockholm, utan hjälp, ingen personal som kan hjälpa då alla tåg lämnat centralen. Jag börjar med att ordna ett hotellrum åt pojken, ett hotell som låg 500m ifrån centralen. För att ta sig dit ordnade jag också en anslutande taxi som hjälper pojken med all bagage, plus att vi med säkerhet vet att han kommer fram till hotellet också. Sedan bokar jag om hans biljett till ett X2000 tåg dagen efter, där får han åka i 1:a klass för det är lugnare där och mindre hektiskt med folk. Sen hade han ingen anslutningsbiljett sista biten då han skulle vidare från Malmö, den lade jag också till så att han säkert tar sig hela vägen hem.

Att ett tåg är försenat eller att man missar en anslutning och blir strandsatt är ingen konstighet. Det är gamla banor vi åker på, det är inte splitternya tåg vi åker med. Att tågen kommer i tid mellan 90-95% av gångerna är det väldigt få som vet, men nu vet ni det. Nu vet ni också hur SJ egentligen jobbar.

/Neo


Sommar nu...

- Det är sommar nu vet du...

Var den sarkastiska kommentaren jag fick då jag cyklade in till jobbet i eftermiddags med jackan på. Lite varmt tyckte denne som mötte upp mig i ankomst entren.

Det var 17 grader ute och jag hade tagit med mig min tunna fuktavstötande jacka som jag köpt i Upplandsväsby under tidigare år.

Dagen gick och mot kvällningen då man skulle bege sig hem hade det naturligtvis som det brukar bli, hunnit bli kallt och regnet stod som spön i backen. Jag beger mig mot entren och vem står där då om inte samma person, iklädd bara t-shirt så klart, väntandes på att regnet skulle avta.

- Märkligt sa jag, det ser lite småfuktigt ut.

- Mmmm

- Tur det är sommar i alla fall, sa jag och gick ut.

Fan vad jag älskar ödets ironi ibland alltså.

/Neo


Lilla Lellen är borta...

Jag och Svenne diskuterade under kvällen hur det råder stor nyhetstorka i Sverige just nu, och efter att fyllt varje löpsedel med allt från sedvanliga tågförseningar till Pelle Kanin kommer nu toppstoryn om Lilla Lellen.

Det var alltså precis efter avklivning från ett SJ Intercitytåg (som för övrigt var i tid) som Mamma Ulrika gjorde den fasanfulla upptäckten att Lilla Lellen inte fanns med bland bagaget.

Lilla Lellen är hennes åtta åriga sons nallebjörn som funnit med under alla år, och det är också här häxjakten på lilla Lellen börjar då man genast ringer SJ för att få tag på nallen. Underligt nog ville inte SJ lägga ner dyra och onödiga resurser för att hjälpa till då man fick reda på att dom hade med en nallebjörn att göra.

Historien fortsätter och nu är det full häxjakt på facebook som gäller, allt för att hitta lilla Lellen. Efter det dröjde det förstås inte länge föränn aftonbladets egna stjärnspäckade nyhetsonanist dyker upp i full mundering med 18 objektiv runt halsen och med ett så komplett reportage att det skulle få vilken annan nyhetsinstans att inte ens våga nämna händelsen.

Till och med på aftonbladets hemsida ligger det en efterlysning på lilla Lellen, en efterlysning där man kan rapportera in om man sett Lellen någonstans. Nu undrar jag utsökt, vart kan man ha sett Lellen någonstans som möjligen kan hjälpa denna excellenta aftonbladet/Palme wannabe utredning? Hur ser signalementet på lilla Lellen ut, undrar jag också? Sedan nämns det ingenting om någon hittelön, men jag förmodar att det bara är en tidsfråga innan aftonbladet slänger ut en sådan också, ge dom 2 dagar utan att det regnar någonstans och ni ska se att Nallen har ett värde på 50 000:-.

Till sist i artikeln frågar man Mamma Ulrika vad hon önskar sig helst av allt just nu, var på hon svarar.

- Ett jobb, fred på jorden, och att Lellen kommer tillbaka.

Då undrar jag verkligen bara en sak. I den ordningen???

/Neo


Omtanke



Berättade om min systers situation för en barndomsvän, hans reaktion var den att det inte borde vara några problem om det var många som bidrog med en summa var.

Han menade att alla hade väl en peng över som man annars spenderade på något som egentligen inte är speciellt viktigt. Det tror jag absolut att han har rätt i, sen är det väl så att vi alla har olika ekonomiska förutsättningar, men som sagt det är ju tanken som räknas. Många bäckar små. Nu var det inte lite pengar han bidrog med, speciellt med tanke på att han inte har det så fett ställt själv. Han bidrog direkt med 4000:-, jag blev helt mållös. Vid ett senare tillfälle bidrog han med ytterliggare 6000:-. 

För honom är det en självklarhet att har man den minsta möjlighet så hjälper man till. Det är beundransvärt. Jag och min syster vill än en gång tacka för detta generösa bidrag och framförallt tanke.

Världen skulle bli så mycket bättre med fler personer som du.

TACK!

/Svenne


Rejält hängd ikväll...

Efter att varit "ledig" från pokern i två dagar för att få upp suget var det dags igen...men...

Förlorade 6/6 all in situationer ikväll. Stor favorit i alla.

Först fick jag AA, vart all in på 9 hög bräda, en 9:a till drar ut mig och killen har 97 så klart...

Sen vart det KK där jag gick all in på turn, killen blixtsynar med dam hög färgdrag, klonkar så klart, annat finns inte...

Sen floppar man stege, får in degen, killen drar ut med högre hålstege.

Sen vart det triss i tvåor, utdragen mot färgdraget så klart igen, tur att jag fick kåk samtidigt...eller inte.

Triss i ess, all in mot färgdraget, gissa vad...

Stege, all in mot färgdraget, gissa vad....


Helt okej kväll ändå, från 5 300:- till 4 533:- på 1, 2 kronors poker. Loggar ut innan man börjar tilta i alla fall, går inte att spela då folk spelar lottodragning. Hatar att spela händer i normala fall, men vad gör man då man får bra kort för en gång skull, man kanske ska folda dom eller varför inte skita i att spela på lördagar då folk verkar vara helt nerknarkade.

Fan vad less man blir. Hade jag haft deras adress just nu hade jag fan åkt hem till dom alla och bajsat i deras brevlåda. Inte vart man då mer sugen att spela efter den här kvällen heller kan jag meddela.

Rättvis kväll...

 

Rulle 4 533:- nu. Ledsen morsan, men det var inte mitt fel.

/Neo


Tro

Hoppet är det sista som överger människan. Jag tror att hopp och tro är ungefär samma sak, fast är inte riktigt säker på det, hoppas jag har rätt. Vid pokerborden är det väldigt många som tror och för den delen hoppas också. När man spelar en hand i poker kan man säga att man berättar en historia, sen är det upp till var och en att tro på att den är sann eller kanske hoppas på att den inte är det. Felet många gör är att dom hoppas för mycket eller har en övertro. Ser man på vissa spelare kan man tro att dom är religiösa fanatiker, och vem faan kan tro på dom. Tro det eller ej men ibland hoppas jag också. Det jag hoppas på är att dessa hoppfulla troende spelare sitter ned vid mitt bord och serverar mig hela tiden. Och jag tror nog att det är precis det dom kommer att göra. Amen.

 

Rullen är nu på 3794:-

 

/Svenne


Tillbaka till verkligheten

 

 

Hem ljuva hem. Trodde det var enklare att spela på hemmaplan, så var inte fallet denna gång, det kändes bra och det fanns en del lite sämre spelare med bra självförtroende som spelade tufft med händer som dom kanske inte borde gjort.

Det visades sig att med en hög tur faktor så funkade detta spel alldeles utmärkt denna dag dom gånger dom spelade mot mig, sedan att dom förlorade alla sina pengar några minuter senare mot någon annan får jag tydligen ingen bonus för. Nää ingen lycka i dom stora potterna idag. Exempel : AA mot Q10. Favorit 84%. AK mot K5.Favorit 87%. Behöver jag tillägga att jag var favorit med marginal i alla dom stora potter jag förlorade, nej jag är inte bitter. Nästa gång är det väl min tur.

 

Rullen är nu på 3471:-

 

/Svenne


Lördagslir...

 alt=En händelserik lördag för de två klonkers. Först vart det stormöte mellan vad som såg ut att vara Federer och Nadal, där Federer drog längsta strået då grusbanan inte var preparerad för spel. Inte så farlig träningsverk med tanke på det ack så höga tempo som vi höll under hela matchen.

Vi lirade båda på SS igår med plusresultat. Svenne drog in en straight flush med 97s och fick in degen mot tomten som synade så klart, en enorm pott, det vart slagsida på bordet direkt efter det.

Neo hittade en J2s på cut off och den fick genast kompencera upp för den J2s på knappen som autofoldades förra veckan.

Rulle för di två är just nu uppe på 4 118:- respektive 5 014:-

/The Klonkers


Rendezvous in gamblertown...

Normalt sett sitter vi i två olika städer med 50 mils avtånd mellan varann, men denna helg är det "gamblermode" (bör uttalas på engelska för att det ska fungera) i samma stad som gäller. Det är nätfiske som är huvudgrenen och resultatet har vajat både upp och ner.

För egen del känns det ungefär som att sätta en elvisp på en cykel, oj vad det går. Ett mikroplus ikväll dock och en rulle på SS på 4579:-. /Neo

Rulle för herr Svenne banan är just nu på 3 866:- som närmar sig 4K gränsen!

Ser fram emot en händelserik lördag.

/The klonkers


Var är foldknappen?

Satt och lirade lite igår vid två bord, det med spelare som i princip inte la en endaste hand och hade en turfaktor som var alldeles för hög för mitt spel. Så vad händer, man tappar drygt 400:- ganska omgående. Fick sedan sitta och vänta in lägen, vilket också kom senare och vändningen var ett faktum. Fold knappen är förmodligen väldigt liten på dessa spelares datorer eller så har dom ingen karta så att dom hittar till den. Tack för det !

 

Rullen är nu på 3430:-

 

/Svenne


Fan vad bra man är...

Första handen mot tomten floppar jag två par och överbettar 2X pott, killen, förlåt, tomten synar så klart och träffar så småningom sin hålpipa på river efter att lagt in 1/4 av sin stack, bra gjort.

Nästa hand till rakning då jag får in en stor rerais på turn med triss i ess, och tomten synar självklart efter med draget. Han sätter så klart draget på river, hur svårt ska det vara, och han checkar, så klart. Man är ju inte dummare än en hink med sand så man checkar bakom och mycket riktigt...målarskolan ringde och vill ha sin färg tillbaka...

Bara någon kvart senare floppar man stege och får ännu en gång in degen mot samma kille på turn med klart överlägsen hand. Denna gång hade han...surprise surprise - också ett färgdrag, klart han sätter den på river också.

Efter ett jäkla slit var man till slut tillbaka där man började dagen, och ett plus på 4 spänn känns ganska overkligt efter att ha förlorat dom 3 största potterna under hela kvällen. Trots att jag skulle vara långt över 5K nu om jag haft flytet med mig idag.

Rulle: 4 327:-

Tur: 0.01
Självförtroende: Priceless

/Neo


Uppförsbacke

Spelet på svenska spel denna gång gick lite mindre bra,kändes som det gick utför hela tiden. Konstigt när man kämpar i uppförsbacke hela tiden. Ja ja, sånt är livet det kan inte gå bra jämt.

 

Rullen är nu på 3128:-

 

/Svenne


Svenska spel igår kväll...

Åkte tåg in till stan igår, och på vägen hem kom jag att fundera på en sak. Hur kommer det sig att en öl på tåget tar bättre än en öl hemma i soffan, om ni vet vad jag menar?

Jag skulle nämligen kliva av tåget då jag var framme och en tjej säger något skit om hur mycket väskor hon hade med sig och undrade om det var mina väskor som stod bredvid hennes. Jag svarade något i stil med, nej jag åker vääxschklöööst idag. Hoppsan tänkte jag, vilket fint litet ord jag fick till där då, undrar om det var någon som märkte nåt (ungefär samtidigt som halva kupen ligger på golvet och rullar runt av skratt i sitt eget kiss), typ.

Jag hjälpte henne av med väskorna, eller vääxschkorna som jag sa då jag frågade så snällt om hon behövde hjälp med dom. Ja om du vill det så, sa hon. Vad jag undrar nu är om jag efter detta "ja om du vill det så" uttalande faktiskt kan backa ur från mitt erbjudande, och helt enkelt säga, nä det vill jag egentligen inte, och sen bara tacka för mig och gå där ifrån?

En för mig till synes betydligt enklare valmöjlighet än den tidigare och mer fysiskt krävande svarsreplik som hon fick.


Lyckades rädda den tidigare förlusten jag gjorde för ett par dagar sedan på ss. Rullen är nu uppe på 4 323:-

/Neo



Homegame...

Grabbarna hörde av sig runt 22.30 igår kväll, dom ville lira poker hos  mig exakt just då sa dom. Snacka om att ha framförhållning som en  isbjörn ungefär.

En tomte arme på 7 personer sitter alltså i en stekvarm lägenhet mitt på  en tisdag kväll och speltorskar. Vi var nog inte klara för än klockan  04.00 på morgonen.

Det tog nog inte mer än 1 timmes spel och en ungefär 10-12 stycken  överbetar för än man hade fått sitt nya smeknamn i gruppen. "The  Dentist", hur svårt kan det vara.

En hundring plus vart det, hade blivit betydligt mer om jag vunnit sista  handen för kvällen som var AK mot 55, men femmorna höll.

Tappade ett inköp på SS igår också då jag limpade i SB och B checkade KK. Då killen visat J-hög förra handen och jag denna gång hade två par såg jag inget annat än att trycka in degen på turn, men då hade  han redan checkat in en triss i kungar...well done.

 

Rulle på SS är nu 3891:-

/Neo


Språket

Språket i chatten vid pokerborden är väl inte alltid det vackraste, det är många känslor som svallar och ofta så blir språket därefter. Inom pokern är det i mångt och mycket ett speciellt språk med pokertermer men också almänna internetförkortningar, (vilket långt ord det blev), vi kallar det if istället. Språket när man spelar poker på nätet är ju engelska, det plus alla förkortningar kunde ju bli lite klurigt, men efter ett tag så förstod jag ändå merparten av vad som sas (trots min småländska ådra). Efter något år började jag spela på Svenska Spel, perfekt tänkte jag, då blir det mycket enklare med alla förkortningar i chatten. Satt mig vid ett bord och började spela, då jag vann en hand i början, så skrev personen som förlorade handen NH, hm vad kan det betyda då, satt och funderade i närmare en timma innan det slog mig att det betydde Nice Hand. Då visade det sig att man skrev allt på Svenska förutom förkortningar, dom skrev man på engelska, förmodligen för att det skulle bli lättare för oss som ändå hade en liten småländsk ådra någonstans. Nej, ska det bli något gjort får man nog göra det själv.

 

Så jag började översätta dom engelska pokertermerna till svenska. Dom första förkortningarna som jag översatte var nh (nice hand) och ty(thank you). Så när någon skrev nh efter det att jag hade vunnit en hand så skrev jag t som betydde tack, en översättning som jag var fantastiskt nöjd med. Sedan visade det sig att jag kanske inte var först med att skriva t utan det hade varit många som redan hade använt den fantastiska översättningen tidigare, shit man ville ju vara först. Jaha, då hade man den andra översättning kvar då Nice Hand – nh, den översatte jag till Bra Hand-bh. Det blev en stor succ'e när jag använde bh första gången (förkortningen alltså), frågade folk vad det betydde och dom tyckte det var en bra översatt förkortning, men nu verkar det som om folk har glömt den och gått tillbaka till dom gamla vanliga engelska förkortningarna igen, hur kul kan det vara, LOL, liten o len, vem bryr sig. Det var bättre förr.

 

Rullen är nu på 3236:-

/Svenne


Jokerstars suger...

2 timmars spel, inte en enda hand, och inte en enda träff. Ställer i SB mot BB med dagens bästa och enda hand som är A8s, möter PP monster direkt. Jag floppar öppet stegdrag, med färgdrag + ett överkort, missar allt, killen drar in springande kåk vinner på skraptriss och en strippa kommer in i lägenheten hans och drar av sig trosorna för 1 krona.

Nej, nej, sajten är inte alls riggad.

Orka.

/Neo

Annorlunda Spel



Lira poker på helger blir ofta lite annorlunda, av någon anledning (alkohol) blir spelet betydligt lösare, fler bluffar och högre betar. Av den anledningen får man anpassa spelet och bli lite tightare och försöka hitta bra lägen till vinnande händer.

Jag har för mig att det är en 18-års gräns för att spela poker på nätet, jag kan ha fel och förmodligen har jag det. För dom som skriver i chatten under spelets gång, speciellt på helger kan knappast ha fyllt tvåsiffrigt. Jag menar hur svårt kan det vara för en vuxen att vinna över små barn som har blandat sprit i vällingen.

 

Rullen är nu på 2969:-

 

/Svenne


Sng på jokerstars...

Våldtagningen på Jokerstars fortsätter. Först KK mot AA första handen, sen blir jag all in med AQ K7 och hur svårt är det att missa kungen...och sen AJ K9 samma fenomen där. På den sista hamnar jag HU mot en snubbe som måste ha fått hjälp att logga in på kontot, för jag tror inte att han har hjärna nog att veta hur man gör. Helt fantastiskt, hade honom nere på 3 000 men han fortsatte trycka all in hela tiden, 36off inga problem, 25off inga problem, klonk, klonk klonk. Trodde jag hade honom med 88, men han floppar stege...lol. Vad säger man, killen med flytväst.

Blir nog ingen uppgång där denna månad, blir att betala in sig med vanliga pengar igen till sunday milion imorgon kväll.

/Neo


Spelet i naturen (eller bland Tomtar och Troll)

Semestertider det är skönt det, man slipper stress och jäkt för att inte tala om arbete, bilköer, avgaser och allt annat som tillhör betongdjungelns ljuvliga vardag. Nämnde jag DATORER, inte ! kunde väl tänka mig det.  Här ute i skogen är det helt annorlunda, allt är så stilla och lugnt när man vandrar på den annorlunda asfalten som har något annat namn och alla annorlunda stolpar utan belysning som dom kallar träd, det verkar som om allting står still på något sätt där ute i skogen, och om det rör på sig, så är det ingeting som jag märker iallafall.  När jag reste ifrån stan till denna halvt ouptäckta värld, så slängde jag bara in det nödvändigaste i bilen(Tandborste,lite kläder,dator med mobilt internet) och åkte. När man varit i skogen ett tag så måste man ju testa hur det funkar att spela poker här ute bland tomtar och troll. Skillnaden var ju den att precis som i den riktiga världen så gick det långsammare när man spelade poker här ute i naturen, kan ju bero på den lite långsammare internetuppkoppling förstås. Spelet gick bra till slut efter en enorm seg inledning.    Rullen är nu på: 2584:-    /Svenne Semestertider det är skönt det, man slipper stress och jäkt för att inte tala om arbete, bilköer, avgaser och allt annat som tillhör betongdjungelns ljuvliga vardag. Nämnde jag DATORER, inte ! kunde väl tänka mig det.
Här ute i skogen är det helt annorlunda, allt är så stilla och lugnt när man vandrar på den annorlunda asfalten som har något annat namn och alla annorlunda stolpar utan belysning som dom kallar träd, det verkar som om allting står still på något sätt där ute i skogen, och om det rör på sig, så är det ingeting som jag märker iallafall.
När jag reste ifrån stan till denna halvt ouptäckta värld, så slängde jag bara in det nödvändigaste i bilen(Tandborste,lite kläder,dator med mobilt internet) och åkte. När man varit i skogen ett tag så måste man ju testa hur det funkar att spela poker här ute bland tomtar och troll. Skillnaden var ju den att precis som i den riktiga världen så gick det långsammare när man spelade poker här ute i naturen, kan ju bero på den lite långsammare internetuppkoppling förstås. Spelet gick bra till slut efter en enorm seg inledning.

Rullen är nu på: 2584:-

/Svenne 

Över 4k nu på SS...

Det tar sig sa han som sket i glashus eller hur nu ordspråket gick igen. Över 4k nu i alla fall, hur svårt kan det va, hoppla polle.

Full rulle på ss nu, 4 033:-

/Neo

Skrrrrrrrrrrrraaaaaaaaap...

Det var det sista jag hörde innan datorn frös och gav med sig ett vad jag trodde skulle vara ett sista skrik, men döm om min förvåning då jag faktiskt fick igång skiten igen. Lite flyt hade man att man inte var mitt i en pott, det sved tillräckligt mycket att se min J2s på knappen försvinna automatiskt ner i mucken.

Idag vart man kallad clown också, sånt gillar jag. Tydligen bettade jag på för hårt eller för ofta var det kanske. Visste inte att det fanns regler för sånt, jag får läsa på lite verkar det som. Det kanske står i Svenska spels manual för vinnande pokerspelare under kapitlet satsningar. Får passa på och läsa på kapitlet med preflopfold också, har inte riktigt förstått mig på den taktiken heller, men man lär sig väl med tiden som man spelar...

Skämt å sido. Clownrullen på SS är nu uppe på 3 631:-.

/Neo - a.k.a "the clown"


Trög vändning

Känns ungefär som man ligger i sängen helt utmattat och har ont på varenda ställe på kroppen, helt plötsligt så tänker man, jag kanske ska vrida på mig lite så blir det helt fantastiskt. Why not, let's do it ! Är det redan klart ?
Hm, lite bättre blev det nog iallafall. Så känns pokerspelet just nu. Ett litet pluss igår dock, 152KR.

Rulle 2318:-

/Svenne

Uppdatering turneringsresultat...

$2 000GP Freezeout - 5.50$ inköp      Ut med KK mot AK efter 45 minuter.
$5 500GP Freezeout - 5.50$ inköp      Start 21.10 Ut med 66 AK, Topp 50/900 20.00$
$20 000G Rebuy - 11$ inköp              Start 21.30 Ut med 77 mot AQ
$10 000G Rebuy - 5.50$ inköp           Start 22.10 Ut med 88 mot AA helt kortdöd
$3 000GP Freezeout - 5.50$ inköp      Start 22.40 Ut med TT mot AJ, AT. ITM Precis 8$.

Fantastiskt dåliga spelare. Sista handen är under all kritik för min motståndare. Jag limpar UTG med TT och 2 limpar bakom, FI höjer upp 5bb varpå BB (short) och jag med djup stack instaställer, men naturligtvis hittar tomten en hjältesyn med AJ och bb har AT och knekten kommer ju som vanligt. Fantastisk bra syn med AJ där. Killen har för övrigt inte lagt en hand på hela turneringen, svårt att spela då man vinner varje hand...jag är inte bitter.

Inte för att jag tycker om att Phil Hellmuth whina, men kom igen...

Spelade 40 minuter på SS också, mikroplus idag igen. Rulle där på 3 252:-

/Neo

Utförsbacke

Nu går det åt fel håll, tappade 741 kronor på cash gamet på Svenska Spel.
Ska väl inte skylla på dom tomtar som var där med sina luvor neddragna över ögonen,
som hade lite flyt ibland. Borde väl kanske kunnat undvikit någon förlorad hand genom att ha foldat.
Men för tillfället är det väl en sådan period som man inte vinner så många händer.
Man får väl konstatera att tomtemaffian regerar stundtals även sommartid och hoppas att man själv inte är en betalande medlem.

Rullen 2166

/Svenne

Snabbt lir på ss i kväll...

Lirade knappt ett par timmar ikväll. Har jobbat på skithålet hela dagen så därför fick det bli en kortare session.

 

Jag bytte säkert bord 7,8 ggr under den tiden, så det vart inte så mycket lir med tanke på att man spenderad mycket tid på att hitta bord med bra värde på.

 

Men imorgon jobbar jag till 19.00 och då ska det kunna bli en betydligt längre session efter det. Man har ju nämligen den förmånen att vara helt ledig under torsdagen...

Jag funderar på att enbart lira turneringar på Ipoker imorgon, får se hur jag gör. Jobbigt dock att tacklas med så många fransmän på en och samma gång, samtidigt som det är helt jävla otroligt hur kass en hel nation kan vara alltså.

Så här tänkte jag mig schemat.

$2 000GP Freezeout - 5.50$ inköp
$5 500GP Freezeout - 5.50$ inköp
$20 000G Rebuy - 11$ inköp
$10 000G Rebuy - 5.50$ inköp
$3 000GP Freezeout - 5.50$ inköp

 

Bilden är meningen att ge en realistisk illustration över hur jag effektivt bygger stack under hela morgonkvällen.



Mikroplus på SS idag alltså, och då ger det mig en rulle på 3 131:- där.

/Neo


Svenska spel igår kväll...

Det vart några timmar på SS igår kväll efter jobbet. Jag är inte imponerad av mina motståndare än så länge, antingen kör dom så det ryker eller så spelar dom ultra passivt, bara att variera spelet så går det inte att torska.

Hade en hand som exempel där jag hade KJs och höjde preflop, fick en syn från BB och floppen kommer 9 8 3. Han checkar och jag var nära på att betta men får den där "han kommer att checkraisa mig känslan" så jag checkar bakom. Turn kommer en 7:a och han checkar igen underligt nog, men jag ska inte ifrågesätta The Masterminds of the ss superstars. Jag checkar bakom alltså. River kommer T som ger mig stegen med knekten, men med färgbräda också tyvärr. Han slänger på en bet på lite över pott, jag är inte förvånad, och jag synar bara då jag inte vet vad jag gör på en eventuell återhöjning efter det. Han visar 99 för floppad triss, och har i princip dragit ut sig själv, grattis till det konststycket då.

Rullen på SS är nu uppe i 3036:-

/Neo


Premiär på Jokerstars...

Satte in pengar på Pokerstars för att prova spela lite turneringar. Körde Sunday million, men åkte redan efter 1h 45m.

Först torskade jag en stor pott mot runner runner, för att avsluta med en till. Första handen spelade jag mot bordets mentalsjuka. Jag hade A8 och floppen kommer K 8 4, jag betar han synar, turn kommer 5, jag betar han synar, river är  en 6:a och jag slänger iväg en desperat värdebet, och han SYNAR bara med A7 och runner runner stegen!!! Sa jag att han var mentalsjuk.

Sen åker jag ut med KK mot 66 på tom flopp med två ruter. Turn ruter, river ruter, pang ute.

Ska spela cashgame på SS istället nu, ska bara lugna ner mig lite först. /Neo


Starten på Internet

Pokerspelandet på nätet sker på Svenska spel, för där är man väl förmodligen den enda tomten som spelar.
Efter första veckans spel har jag upptäckt att så var inte fallet, trots den varma årstiden.
Spelet blir Texas Holdem No Limit 1-2KR Cashgame.
Det blev en stabil vecka med en uppgång på 907kr, en bra start även på internet altså.
Nu får man väl hoppas på att man har stakat en väg som det bara är att glida vidare på.

/Svenne


RSS 2.0