Tomten, Z och Jag. (I väntan på Tomten, eller taxi var god dröj.)

Dan före dopparedan är en torsdag i år och parkbänksittardag i Högalidsparken, därför sitter två frusna själar på bänken och väntar på bättre tider.

Det är Z och jag som sitter och väntar, kanske lite tidigt, men det är Tomten vi väntar på. Vilket flyt att det bara är minus 16 grader och att parkbänkarna i Högalidsparken alltid är uppvärmda. Med andra ord håller vi på att frysa arslet av oss. Man får väl hoppas att inte traditionens makt är så stor, för då kommer Tomten först i morgon och Z och jag kommer att förvandlas till reklampelare för ishotellet i Jukkasjärvi.

 

Jag kom ihåg en vinter någon gång på 80-talet som var väldigt kall. Vi var ett gäng som hade varit på Engelen i gamla stan och när vi skulle åka hem var tanken att ta en taxi. Det var 20 minus grader och det fanns lika många taxibilar som det finns pingviner på nordpolen. Bra ide'er föds alltid på lördagsnätter, så vi började gå mot centralen för att som det heter, ta en taxi på vägen, vi kunde lika gärna joinat kycklingarna på kronfågels fryslager.

 

Som sagt, mitten på 80-talet, inga mobiltelefoner, ingen "fri" taxi, det brukade alltid vara svårt att få tag på taxi på helger, eftersom dom inte var lika många till antal som dom armeer av festprissar som var ute på lördagsnätterna. Om det hade funnits internet då, så hade den mest googlade ordet varit taxi, när man hade skrivit taxi i sökmotorn så skulle googles förslag vara taxi var god dröj. Man hade önskat att det hade varit tvärtom, hej jag ringer från taxi, kan ni skicka en festprisse till gamla stan! No problem, kommer en på rotmos.

 

Det var tur att Z hade tagit med sig pepparkakor och kanske framförallt varm glögg, man hade önskat att vi hade haft några värmedynor att sitta på i väntan på Tomten.En bit bort ser vi en person som är på väg emot oss, med luva släde och skägg, det måste vara Tomten, nej det var en äldre dam med rullator. Vi ringer till Tomtens mobil, det kan man göra nu för tiden, svaret vi får är taxi var god dröj, nää, Tomten kan inte nås för tillfället.

 

Så vi sitter huttrande kvar på bänken under vårat barrträd och längtar efter Tomten som två små barn, med vetskap om att julafton är i morgon.

 

/Svenne


Om ironi och sanning funkade lika bra som lyhördhet och empati...



Tänk vad lätt allt skulle vara då, för då skulle man inte behöva det två sistnämda alls. Alla skulle gå med på det mesta utan några invändningar.

Jobbat 12 timmar idag, där jag besvarat diverse samtal i SJ´s växel, allt från bokningar till trafikstörningar och inställa/försenade tåg. Med ovannämda drömscenario så skulle man då alltså med 100% ironi och sanning enkelt kunna göra sin kund väldigt nöjd. Det skulle kunna låta så här.

- Hej och äntligen välkommen till SJ, jag heter Neo och ditt samtal kopplas troligen snart bort för fjärde gången i rad så skynda dig innan det är för sent! Jo just det, mitt bokningssystem ligger nere också, tur att det inte inträffar på den populäraste resdagen innan jul bara...eller?

- Eeeh ja hej, jag har stått på centralen och väntat på mitt tåg i 5 timmar som aldrig dyker upp, vi får ingen information och vet inte vad som händer. Tåg 207 är det som vi skulle åka med.

- Vad märkligt, det har aldrig hänt förr, och jag har ingen mer information om det här tåget än vad du har, trots att jag jobbar här och har kollat alla våra 4 system inklusive vägverkets. Det är ju absolut inte så att det är varannan avgång som vi saknar information om, och behöver leta upp som tokar, nej nej. Tur att allt är samlat på ett och samma ställe i alla fall så man vet vart man ska leta det man aldrig kommer att hitta. Men om du bara sitter kvar i telefonen så ska jag ringa vår trafikledning i andra änden, vilka bara kommer ta 30 minuter att komma fram till, men det gör väl inget, för det råkar väl inte vara så att du av slump så här på resande fot ringer från en mobiltelefon som tickar samtalkostnad per minut likt ett Gudrun Schyman läppstiftskonto gör. Nä så bra då, då ringer jag dom här, det blir tyst i luren en stund och kommer jag inte tillbaka så har du förmodligen fastnat i det bedårande gränslandet mellan SJ´s telefonväxel och Telias nät som gör att du ligger kvar på linan och tutar upptaget, vilket i sin tur gör att jag oavsett hur mycket jag än vill få tag i dig igen alltid möts av en upptaget ton och sen omöjligt kan avsluta samtalet för att ringa upp dig på nytt för egen hand. Men om det händer så behöver du ju bara ringa upp oss, vänta 40 minuter i kön igen och med lite medflyt, eller med riktigt mycket medflyt, vilket du kanske inte ska ha alltför stor förhoppning på, hittar en tomte som vet mera om ditt tåg.

- Jag väntar så gärna.

- Vad bra, då blir det tyst i luren och jag kommer förmodligen inte tillbaka om det så ledes förstås inte har hänt något på trafikledningens världsranking som gör att jag faktiskt får ett besked som inte är luddigare än min torktumlares sidofack.

Efter 40 minuter...

- Hallå, är du kvar?

- Ja, jag är kvar, fick du något besked om 207:an?

- Dra mig baklänges, är du verkligen kvar fortfarande? Jag som passade på att ta lunch också, och du hör mig fortfarande också, jag försvinner inte mellan varven och det blir tyst i luren och så?

- Nä, jag hör dig klart och tydligt.

- Det var som fan, det här måste jag skriva upp, men då får vi skynda oss för snart går nog hela växeln ner och då får du aldrig tag i oss igen. Ditt tåg 207 föresten kommer att gå från spår 18, även om när du har kommit fram så har vi bytt till spår 2 för att sedan ställa in den en kvart igen och flytta tillbaka den till spår 18. Men du är väl atlet och har väl inget emot att springa ett par rundor på centralen, du har väl knappast mycket bagage med dig heller utan reser lätt precis som alla andra så här i juletider. Så spring till spår 18, nu! Eller vänta, nu står det inställt med ny prognos, häng kvar i luren, jag ska bara ringa trafikledningen lite snabbt och kolla...

Som tur är så funkar det ju inte riktigt så...eller?

/Neo

Donationståget...

Enbart för den pokerintresserade


Hittade på en snubbe idag som troligen gjorde sin debut i pokervärlden. Jag kan garantera att han inte visste vad han höll på med. Han förlorade 8 inköp inom loppet av 1.5h, och landade så ledes till slut på -514bb/100. För att förklara hur dålig han var så kan man jämföra hans spelstil med en blind giraff med en spelförstålse hos en död kanin. Men det tackar vi för.

/Neo

High five!


Pokerrelaterat...



Jag lägger in en flik till höger där man kan skriva om pokerrelaterade ämnen. Jag har en stark känsla av att det kommer att strömma in diverse handhistorik med tillhörande analyser. Längtar redan.

Spelade decembers 2000$ freeroll på Ipoker idag, 160 bananer ställde upp i denna prestigefyllda böjelse av kortdåreri och jag skalades ganska effektivt av efter 3 timmars spel då det var 17 stycken kvar, inget finalbord denna månad alltså då jag trodde mig skulle kunna göra en favorit i repris.

Spelade 3 timmar av 3€-6€ FL på Noiq-poker igår kväll och slutade +35€ efter att ha legat -170€ ett tag efter diverse dårskap från mina motspelare. 5/6 spelare på det bordet måste ha haft någon form av hjärnblödning, vem den 6:e killen var vet jag dock inte... Men det var hursomhelst den bästa action jag sett sedan Steven Seagal sparkade sönder något kreativt på kanal6.

/Neo



Ett litet bildspel...

Min nya "bästa kompis" på Ipoker. Jolirem heter han. För den som inte är född med falköga, kan jag meddela att killen har spelat 8000 händer och lyckats med konststycket att ligga över 30 000$ minus!


...och denna dödsstörtning måste ju vara en hjärntumör...eller? Som en dööö häst...



...och slutligen, sådana här formtoppar får man tydligen om man börjar lira sng´s igen, visar min pokerkamrat. En bild säger mer än tusen ord. Fortsätt grajnda sng´s och skippa cashgame borden, så ska du se att snart badar vi båda i champagne och tillåter bara de allra vackraste kvinnor att titta på oss. Grafen under sista sessionerna är så het att både Hannah och Magdalena blir avis! Snyggt jobbat!


/Neo



RSS 2.0