Tomten, Z och Jag. (I väntan på Tomten, eller taxi var god dröj.)

Dan före dopparedan är en torsdag i år och parkbänksittardag i Högalidsparken, därför sitter två frusna själar på bänken och väntar på bättre tider.

Det är Z och jag som sitter och väntar, kanske lite tidigt, men det är Tomten vi väntar på. Vilket flyt att det bara är minus 16 grader och att parkbänkarna i Högalidsparken alltid är uppvärmda. Med andra ord håller vi på att frysa arslet av oss. Man får väl hoppas att inte traditionens makt är så stor, för då kommer Tomten först i morgon och Z och jag kommer att förvandlas till reklampelare för ishotellet i Jukkasjärvi.

 

Jag kom ihåg en vinter någon gång på 80-talet som var väldigt kall. Vi var ett gäng som hade varit på Engelen i gamla stan och när vi skulle åka hem var tanken att ta en taxi. Det var 20 minus grader och det fanns lika många taxibilar som det finns pingviner på nordpolen. Bra ide'er föds alltid på lördagsnätter, så vi började gå mot centralen för att som det heter, ta en taxi på vägen, vi kunde lika gärna joinat kycklingarna på kronfågels fryslager.

 

Som sagt, mitten på 80-talet, inga mobiltelefoner, ingen "fri" taxi, det brukade alltid vara svårt att få tag på taxi på helger, eftersom dom inte var lika många till antal som dom armeer av festprissar som var ute på lördagsnätterna. Om det hade funnits internet då, så hade den mest googlade ordet varit taxi, när man hade skrivit taxi i sökmotorn så skulle googles förslag vara taxi var god dröj. Man hade önskat att det hade varit tvärtom, hej jag ringer från taxi, kan ni skicka en festprisse till gamla stan! No problem, kommer en på rotmos.

 

Det var tur att Z hade tagit med sig pepparkakor och kanske framförallt varm glögg, man hade önskat att vi hade haft några värmedynor att sitta på i väntan på Tomten.En bit bort ser vi en person som är på väg emot oss, med luva släde och skägg, det måste vara Tomten, nej det var en äldre dam med rullator. Vi ringer till Tomtens mobil, det kan man göra nu för tiden, svaret vi får är taxi var god dröj, nää, Tomten kan inte nås för tillfället.

 

Så vi sitter huttrande kvar på bänken under vårat barrträd och längtar efter Tomten som två små barn, med vetskap om att julafton är i morgon.

 

/Svenne


Kommentarer
Postat av: Neo

Som man har väntat på denna! Naajs!

2010-12-29 @ 00:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0