Bloggfri dag

Jag tänkte ta en bloggfri dag, mest för att visa att jag inte är bloggberoende.

Frågan är bara när? Hur? Och varför?

Svar: Nu, sluta trycka på tangenterna, varför inte.

Nej, det känns som det gick snett direkt, grejen är den att det här är min bloggfria dag.
Så jäkla dumt att skriva om den då, kanske borde ha ringt istället.

Alla ni bloggare där ute, hör av er och berätta hur ni bearbetar era inre smärtor som bloggberoendet ger er alldeles gratis.

Måste dra!

Har ju en blogg att sköta.

/Svenne


I kassa kön...

Var precis och handlade precis som jag brukar göra mot kvällningen. I kön träffade jag på en bekant som jag småtjötade lite med. Han hade köpt öl, vilket jag för en gång skull inte hade gjort. Fan vad gott det såg ut. Men man kan ju inte vara onyttig varje kväll tänkte jag, och tog min 1 1/2 liters coca cola och bullpåse och gick...

/Neo

På resande fot, del 1



Lämnade rakvattnet med X2000 och förståndet i behåll, men det skulle inte ta längre än 8 mil för än man var tillbaka i det sinnestillstånd man är van vid. Total hjärnblödning.

Det var i bistron som min vanliga otur började. Mitt Mastercard fungerade så klart inte, och killen bakom disken drog mitt kort fram och tillbaka i kortläsaren som om det vore en Jack Vegas maskin i finanskris. Nu har jag väll 14 reserverade belopp när jag kommer hem tänkte jag och betalde kontant istället, och chansen för att få tillbaka pengar för eventuella feldebiteringar på mitt kort känns ju ungefär lika stor som att jag skulle börja bajsa guld imorgon.

Jag anländer Gävle efter några timmar och rusar in på stationen eftersom bytestiden bara var på en timme. Jag menar, man vet ju aldrig vad som kan hända på en timme. Jag har klantat bort längre bytestider utan problem vid tidigare tillfällen, så en timme i Gävle ska man väl kunna supa bort.

Väl inne på stationen så fanns det en maskin med blandade godsaker som man kunde handla i. Reklamaffischen som promotade maskinen hängde bredvid och där kunde man tydligt läsa:

“Här kan du betala med samtliga kort”.

Där stod man full i hågen, med ett sockersug av ej dess like och försökte desperat att stoppa in samtliga kort man ägde på en och samma gång bara för att beskrivningen var just sådan. Det gick ju så klart inte. En kvinnoröst inifrån maskinen säger något i stil med, “det vart visst något fel här”. Ja, det kan du ju hoppa upp och slå ihop dina feta halvskinkor på att det vart, tänkte jag. Lite muttrande vart mitt gensvar “taskig beskrivning“, “kan jag få tillbaka samtliga av mina kort tack“. Behöver jag säga att det vart inget godis…?

Resan mot Falun vart ospännande och det mest revolutionerande som hände var väl att biljetten faktiskt vart klippt denna gång, nytt rekord för Tågkompaniet, så grattis till er. Framme där hade jag svarttaxi som väntade på mig och som skulle ta mig till min tillfälliga bostad.

Väl på plats var etableringen av min röv bestämd, nämligen tv-soffan. Jag var tydligen också ett inlasat objekt som skulle ta hand om installationen av de nya digitalprogrammen som lite lägligt tillkommit den lägenhet som jag nu befann mig i. Inga problem för mig, jag har ju mött enorma framgångar då det kommer till maskiner och teknikaliteter, speciellt denna dag (det var ironi för den ovane läsaren, det kommer att komma mer av den varan framöver, så det är lika bra att ni vänjer er). Samtidigt ska jag säga att man naturligtvis gärna hjälper till som uppskattning för den fina gästfrihet man blir tillägnad sig, med andra ord ville jag inte riskera att bli utkastad p.g.a. mitt ohyfs.

Installationen gick tämligen smärtfritt, i alla fall om man räknar bort dom 3 rundor till Onoff som var nödvändiga för att hitta grejer som passade. Alla parter nöjda och belåtna. Vad säger man. Maskin vs Människa 2-1.

/Neo


Dagens moderna spel...

En liten poker reflektion för ovanlighetens skull.

Dagens moderna spel spelas ofta short handed, och för utom det spelas det även väldigt lösaggressivt. Den gamla tajtaggressiva spelstilen funkar till viss del fortfarande i dagens poker, men den är väldigt förutsägbar och enkel för motståndarna att läsa. Därför har många sadlat om rejält och spelar därför snor löst och hårdare än ett durkslag i fritt fall.

Problemet med denna spelstil är att du spelar väldigt många händer, och kostnaden går upp i raketfart. Så håller du inte i hatten kan den lätt åka av. Därför är det viktigt att man är väldigt duktig, och inte bara matematisk utan även strategiskt duktig, vilket också inkluderar att man läser sina motståndare bra.

Det är här jag tycker många gör fel i dagens poker.

Många i min vänskapskrets spelar poker och alla är inne på samma spår. Det ska spelas löst, ju lösare desto bättre. Man tycker med andra ord att det i princip ska blöda från kortleken då man är klar med handen.

Dom kollar High stakes poker och WSOP, diskuterar vad det är som gäller, hur ofta man ska 3-beta, vilken handrange som motståndarna kan ha osv osv. Trots detta vet jag att många saknar kunskaper om det riktiga grundspelet och tror att det alltid är en coinflip om AK möter QQ all in pre. Inte att dom är dåliga spelare, utan tvärt om så är dom hyffsat duktiga lirare. Det känns dock lite som att dom lär sig att räkna 1 2 3 men sen hoppar dom över 4 5 6 och går rakt på 7 8 9 i stället.

Så, bara för att det är "mest rätt just nu" att spela på ett visst sätt, så behöver det inte innebära att alla ska spela så. Hemligheten med att spela lösaggresivt är att det stoppar inte vid 7 8 9, inte heller vid 27 28 29...

Det är som någon sa: "det är ingen mening att odla afro, om man inte ser speciellt bra ut i afro...".

/Neo

Påverka(n)

Människor har i alla tider försökt påverka andra för att nå sina mål eller bara för att få som dom vill.
Varje dag utsätts du för påverkan från din omgivning, och i nästan alla fall är det en beräknande påverkan.
Varför försöker man då påverka andra att göra vissa saker?
Svaret på den frågan är pengar, makt eller andra egna fördelar, någon gång kan det vara för en persons egna ego, många gånger behöver inte det ena utesluta det andra.
Ofta förekommande påverkan som du möter i din vardag är reklam, du möter den överallt, Tv,tidningar,skyltar,radio,mobilen mm.
Politiker är en grupp som använder påverkan som vapen för att nå sina mål.

Det som är så tacksamt för dessa grupper som använder påverkan som vapen är att det är så många människor som är så lättpåverkade (och då menar jag inte av alkoholhaltiga drycker),det som sägs i media tar dom som en sanning, istället för att fråga sig, är det här sannolikt?

Om fler skulle ställa frågan, är det här sannolikt, så skulle det sannolikt bli lite svårare för dessa personer att lura andra. Värsta sorten av dessa typer är förmodligen telefonsäljarna, dom som aldrig kan ta ett NEJ, utan fortsätter att tjata tills dom har tröttat ut sitt byte. Bästa sättet att bli av med dom, om dom nu är på andra sidan tråden är förmodligen att ifrågasätta precis allt dom säger hela tiden.

Vad jobbigt det blev nu då! Det ringde en sådan där säljare till mig för ett tag sedan,han skulle sälja telefonabonnemang. Han snackade på som sig bör med 1000 ord i minuten, och flera gånger sa han att det kostar 0 kronor. Topp sa jag, det är gratis och jag kommer aldrig att behöva betala ett öre för något som har med det här abonnemanget att göra.

  • Då tecknar jag 1000 stycken.

  • Nja, men det kommer andra avgifter

  • Du sa ju att det kostade 0 kronor

  • Ja,men

  • Du ljög alltså?

  • Nää, men

Ett enklare sätt är kanske att spärra telefonnumret med NIX, så man kväver dom lögnhalsarna.

 

Alla kort på bordet tack!

/Svenne


RSS 2.0