Dagens moderna spel...

En liten poker reflektion för ovanlighetens skull.

Dagens moderna spel spelas ofta short handed, och för utom det spelas det även väldigt lösaggressivt. Den gamla tajtaggressiva spelstilen funkar till viss del fortfarande i dagens poker, men den är väldigt förutsägbar och enkel för motståndarna att läsa. Därför har många sadlat om rejält och spelar därför snor löst och hårdare än ett durkslag i fritt fall.

Problemet med denna spelstil är att du spelar väldigt många händer, och kostnaden går upp i raketfart. Så håller du inte i hatten kan den lätt åka av. Därför är det viktigt att man är väldigt duktig, och inte bara matematisk utan även strategiskt duktig, vilket också inkluderar att man läser sina motståndare bra.

Det är här jag tycker många gör fel i dagens poker.

Många i min vänskapskrets spelar poker och alla är inne på samma spår. Det ska spelas löst, ju lösare desto bättre. Man tycker med andra ord att det i princip ska blöda från kortleken då man är klar med handen.

Dom kollar High stakes poker och WSOP, diskuterar vad det är som gäller, hur ofta man ska 3-beta, vilken handrange som motståndarna kan ha osv osv. Trots detta vet jag att många saknar kunskaper om det riktiga grundspelet och tror att det alltid är en coinflip om AK möter QQ all in pre. Inte att dom är dåliga spelare, utan tvärt om så är dom hyffsat duktiga lirare. Det känns dock lite som att dom lär sig att räkna 1 2 3 men sen hoppar dom över 4 5 6 och går rakt på 7 8 9 i stället.

Så, bara för att det är "mest rätt just nu" att spela på ett visst sätt, så behöver det inte innebära att alla ska spela så. Hemligheten med att spela lösaggresivt är att det stoppar inte vid 7 8 9, inte heller vid 27 28 29...

Det är som någon sa: "det är ingen mening att odla afro, om man inte ser speciellt bra ut i afro...".

/Neo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0