Påverka(n)

Människor har i alla tider försökt påverka andra för att nå sina mål eller bara för att få som dom vill.
Varje dag utsätts du för påverkan från din omgivning, och i nästan alla fall är det en beräknande påverkan.
Varför försöker man då påverka andra att göra vissa saker?
Svaret på den frågan är pengar, makt eller andra egna fördelar, någon gång kan det vara för en persons egna ego, många gånger behöver inte det ena utesluta det andra.
Ofta förekommande påverkan som du möter i din vardag är reklam, du möter den överallt, Tv,tidningar,skyltar,radio,mobilen mm.
Politiker är en grupp som använder påverkan som vapen för att nå sina mål.

Det som är så tacksamt för dessa grupper som använder påverkan som vapen är att det är så många människor som är så lättpåverkade (och då menar jag inte av alkoholhaltiga drycker),det som sägs i media tar dom som en sanning, istället för att fråga sig, är det här sannolikt?

Om fler skulle ställa frågan, är det här sannolikt, så skulle det sannolikt bli lite svårare för dessa personer att lura andra. Värsta sorten av dessa typer är förmodligen telefonsäljarna, dom som aldrig kan ta ett NEJ, utan fortsätter att tjata tills dom har tröttat ut sitt byte. Bästa sättet att bli av med dom, om dom nu är på andra sidan tråden är förmodligen att ifrågasätta precis allt dom säger hela tiden.

Vad jobbigt det blev nu då! Det ringde en sådan där säljare till mig för ett tag sedan,han skulle sälja telefonabonnemang. Han snackade på som sig bör med 1000 ord i minuten, och flera gånger sa han att det kostar 0 kronor. Topp sa jag, det är gratis och jag kommer aldrig att behöva betala ett öre för något som har med det här abonnemanget att göra.

  • Då tecknar jag 1000 stycken.

  • Nja, men det kommer andra avgifter

  • Du sa ju att det kostade 0 kronor

  • Ja,men

  • Du ljög alltså?

  • Nää, men

Ett enklare sätt är kanske att spärra telefonnumret med NIX, så man kväver dom lögnhalsarna.

 

Alla kort på bordet tack!

/Svenne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0