Tomten, Z och Jag. (NEJ, eller bara 500 spänn)

Z var trött och allmänt irriterad trots det fina vädret denna sensommarkväll. Högalidsparken visade sig från sin vackra sida, och det var givetvis torsdag. Det som gjorde Z så irriterad förutom att han var trött, var alla som inte kan ta ett nej, utan fortsätter att tjata om det som dom vill få någon annan att tycka eller köpa.

 

Z hade fått besök av Jehovas vittne, och det hade inte varit det lättaste att bli av med dom. Man kan ju i och för sig bara slänga igen dörren framför näsan på dom, men sån är inte Z, han är ju en snäll mäniska. Till slut när han hade tröttnat, frågade han Jehovas-snubbarna om dom firade jul, vilket han visste att dom inte gjorde, och då tror ni inte på tomten heller? Det kom givetvis ett samklangigt nej från JV-klanen. Då får det vara, Tomten är min polare skrek Z och slog igen dörren.

 

Det som fick bägaren att rinna över och fick den timida Z att bli heligt förbannad var att strax efter det att Jehovasmaffian hade gått så ringer det en säljare på dörren. Han ville sälja en säkerhetskedja med brytskydd för ytterdörren. Z sa att han inte var intresserad, men säljaren stod på sig och sa att den kostar "bara" 500 spänn och att han dessutom monterade den direkt utan kostnad.

 

Svaret från Z var fortfarande NEJ, vilket är ett ord som säljare inte har lärt sig eller förstår, till slut säger Z att han inte har några pengar och om säljaren ville kränga någon kedja så fick han väl återkomma. Svaret han fick var att det är bara idag jag kör på den här sidan stan. So what! Jula säljer dom för 99 spänn.

 

Tomten berättade att han för något år sedan var inne på att sälja julgranar, vilket skulle passa honom förträffligt med tanke på namn och utseende. Man kan ju bara tänka sig hur scenariot skulle kunna bli om Tomten skulle vara lika påstridig som dom andra säljarna.

 

Tomten står och säljer julgranar när ett Jehovas vittne kommer gående. Ska du köpa en julgran? Nej, jag firar inte Jul! Såklart du ska ha en julgran, den kostar bara 500 spänn. Nej tack! Tomten börjar jaga Jehovas, bara 500 spänn! Jehovas börjar springa för att undkomma Tomten, men Tomten ger inte upp, bara 500 spänn!

 

Jehovas springer in i trappuppgången där han bor, när han vänder sig om så ser han inte Tomten längre, han rusar in i hissen, trycker på knappen, när hissen stannar rusar han in i sin lägenhet och låser dörren. En halvtimme senare ringer det på dörren, Jehovas öppnar, det är inte jul men det är Tomten som är på besök. Bara 500 spänn!
I det läget hade nog Jehovas önskat att han hade köpt en säkerhetskedja.

Det är fortfarande vackert i Högalidsparken när vi fyller på våra kaffekoppar.

/Svenne


Kommentarer
Postat av: Neo

Hahaha, fan bästa hittills!

2010-11-01 @ 19:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0