Tomten, Z och Jag.(Tre visa män, eller flickan med hopprep)



Tre visa män på vandring genom Högalidsparken en torsdagskväll i september.

Tomten, Z och jag andas in den luft som för oss är minnenas luft.

Vi går på välkänd mark och minner oss tillbaka till en tid som var bekymmersfri, rolig och spännande. Vi stannar till vid statyn "Flickan med hopprep" som ligger nedanför kyrkan.

 

När vi nu stod framför statyn, så fick den oss alla tre att minnas en speciell händelse som utspelades under våran skoltid. Sommarlovet var slut och första året på högstadiet hade börjat. Vi hade alla tre sett henne vid ett flertal tillfällen på skolgården, det hon hade gemensamt med den staty som vi nu många år senare stod och tittade på, var ett hopprep.

 

Hon var några år äldre än oss, det tillsammans med att vi tyckte att hon var otroligt vacker och samtidigt lite mystisk och annorlunda, gjorde att hon blev väldigt spännande för tre stycken sjundeklassare.

 

Det var frukostrast, Tomten, Z och Jag står och snackar, samtitidigt som vi tittar på flickan med hopprepet, plötsligt kommer hon fram till oss och frågar om vi vill hänga med på ett äventyr, vilket vi mumlade fram ett tydligt ja i kör till.

 

Hon tar spets ner i tunnellbanan, med tre drömmare i bakhasorna, vi åker till Mariatorget, sedan går hon in på Tempo på Hornsgatan och vi följer efter.

Under hela färden har hon lekt med sitt hopprep, eller man skulle kunna säga har gjort konster, ungefär som en jonglör, fast med hopprep. Vi tittar på henne, vi tittar på hopprepet, sen tittar vi på henne igen. Vi är helt förblindade.

 

Hon tar ned rycksäcken som hon har med sig, samtidigt som hon går genom varuhuset och gör konster med hopprepet fyller hon ryggsäcken med kläder, när hon är på väg ut ur varuhuset utan att betala, ropar en vakt efter henne, hon börjar springa med vakten efter sig, vi följer efter ut på gatan, precis när vi kommer ut på gatan kommer ryggsäcken flygandes i luften och hamnar framför våra fötter.

 

Vi ser flickan springande göra konster med sitt hopprep, med vakten jagandes bakom.

Det var sista gången vi såg henne. Vi står kvar utanför varuhuset med ryggsäcken framför oss, efter ett tag kommer vakten flåsande tillbaka. Han tar ryggsäcken, och vi får snällt följa med in på kontoret på förhör, eftersom vi tydligen var medbrottslingar.

Väl inne på kontoret genomsökte vakten ryggsäcken, och det enda han hittade i ryggsäcken var ett hopprep.

/Svenne


Kommentarer
Postat av: Neo

Spooky :S

2010-11-16 @ 01:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0