Tomten, Z och Jag (Reklam, eller sambo med prinsessan)

Diskussionen var i full gång mellan mig, Z och tomten, vi snackade reklam. Vi hade ätit grillad kyckling och potatissallad i högalidsparken, där marken var täckt av löv denna höstdag.

Det blir väldigt vackert med alla dessa olika färger på löven, nästan som att en konstnär har lagt dom precis så här för att det ska bli en fröjd för ögat.

 

Tomten hade startat diskussion med att han hade sett någon reklam från ett gym, och att han skulle börja träna för att tappa ett gäng kilon, det fanns ett stort gäng att tappa där, om man så säger.

Han var samtidigt inne på att kanske sluta röka, dels för att det inte är så sunt, och dels för att lättare komma i form.

Det var någonstans här som vi kom in på reklam, Tomten menade på att som rökare idag blir man ju nästan mobbad, man blir portad o.s.v.

I dag ser man knappt någon reklam för rökning, och skulle man se någon, så skulle man möjligen skymta någon cigarett under högar av dödskallar och kanske en djävul på toppen, allt för att skrämmas!

 

Z var inne på att man kanske skulle lägga in en bild på någon politiker på cigarettpaketen för att verkligen belysa hur skadligt det är att röka.

Tomten menade också att man behöver inte gå tillbaka allt för långt i tiden när reklamen sa att tobak var livsnjutning, och att det till och med var nyttigt,och diverse kändisar försökte få oss att börja röka.

 

Nu kändes som att det var dags att lägga sig i debatten, och jag är mer inne på att man har sett en himla massa reklam från olika gym, men aldrig sett någon varningstext i samband med den reklamen.

Det kanske skulle vara så att man var tvungen att ha någon slags varningstriangel om man gjorde reklam för något gym också.

Jag menar, på gymmet finns ju en himla massa farliga redskap och man kan ju träna på fel sätt och få men för livet.

Det kan till och med gå så långt att man blir så beroende, att man köper ett eget gym, och innan man hinner blinka är man sambo med någon prinsessa och bor i ett stort slott, och bor man i ett slott så är det extremt stora ytor som måste städas, så då har man varken tid eller ork med något gymmande.

 /Svenne


Kommentarer
Postat av: Neo

Ännu en pärla till samlingen

2010-10-17 @ 23:15:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0