Tomten, Z och Jag. (Ryska posten, eller sanning och konka)

 

Högalidsparkens tre torsdagsstammisar var på plats på bänken bland bladtappande träd. Tomten, Z och jag satt och diskuterade charterresor, vilken mångfald på resmål det har blivit jämfört med hur det var på 60 eller 70-talet, då utbudet var Mallorca, Kanarieöarna och några ställen till.


När Tomten sa, att numera finns det charterresor till länder och platser över hela globen, blev det av någon anledning en naturlig övergång för Z att börja snacka ryska hockeyspelare från 70-talet, Z började rabbla upp namn på ryska spelare från den tiden, och berättade hur duktiga och överlägsna sina motståndare dom var.


Tomten som inte är så intresserad av ishockey eller ryska spelare, försökte byta samtalsämnen, vilket han smidigt lyckades med genom att komma in på ryska posten.Tomten fortsätter, när vi nu snackar om resor, Ryssland och post så ska jag berätta en historia. Ni kommer väl ihåg Lennart ? Vi jobbade tillsammans i några år.Lennart jobbade 3 månader under somrarna och resten av året var han ute och reste.

Kommer ni ihåg när vi var på fest hemma hos Lennart, att han hade en karta som täckte en hel vägg i vardagsrummet. Med häftstift hade han markerat på kartan dom platser han hade varit på, sedan hade han markerat med häftstift i en annan färg dom platser han skulle resa till. Kartan var totalt täckt med färgglada häftstift.

Lennart berättade om en av dessa resor, som var till just Ryssland.Han var i Moskva, han hade köpt lite souvenirer och någon rysk kaviar, som han tänkte ge till sin bror i present, han hade lagt allt i ett paket, som nu var klart att skickas till Sverige. Det var bara frimärken som saknades plus det att han inte hittade någon Post eller liknande så att han kunde skicka iväg paketet.

När han gick och letade efter posten, så blev han hungrig och gick in på ett ställe för att äta. Där kom han i kontakt med en man som sa att han skulle hjälpa Lennart med hans paketproblem, samtidigt ville mannen ha hjälp av Lennart med att förflytta tre tunga lådor, som mannen uttryckte det, mellan två olika lager.

 

Det var tre kvarter mellan lagren, när dom hade burit över två av lådorna och skulle hämta den tredje lådan, så ringer en telefon och mannen säger till Lennart, ta den sista lådan du, så tar jag med ditt paket så möts vi utanför det andra lagret. Lennart gör som mannen säger, när mannen inte dyker upp efter ett tag går Lennart tillbaka till lager nr1.


Mannen är försvunnen likaså paketet som Lennart skulle skicka till sin bror.Han går tillbaka till lager nr 2 bara för att konstatera att båda lagren var bommade och reglade.Lennart insåg att han hade blivit lurad.

När Tomtens berättelse var slut så var inte Z sen med att öppna munnen. Hur svårt kan det ha varit att lura Lennart, det måste ha varit rena barnleken, typ ryska posten eller sanning och konka. Han är rolig han, Z. Speciellt i sovande tillstånd.

/Svenne


Kommentarer
Postat av: Neo

Bra att veta, lita aldrig på ryssar

2010-10-30 @ 23:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0